филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Имаш бронхитис, не можеш да дишеш?

Состојки:

300 гр. рукола салата
8 чери патлиџанчиња
10 гр. масло од М.

Начин на приготвување:

Се сецка руколата, и патлиџанчињата во сад. Се додава маслото од М. и се мешаат.

Начин на употреба:

Се јаде пред излегување надвор или возење на точак. Ако сте во Скопје и ако има смог, тогаш земете дупла доза. Нема да ви помогне за дишењето, меѓутоа додека се гушите, барем ќе се искинете од смеење.