филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Имаш косопаст?

Состојки:

0.5. литри пиво
0.2 литри ракија
5 гр. М.

Начин на приготвување:

Се додаваат сите состојки во тенџере и се варат до зовривање.

Начин на употреба:

Од сабајле до вечер се пие од течноста додека скалпот не почне да гори. Во секое време треба да се носи капуљача или капа.

Несакани ефекти:

Да се избегнува одење во кафана и слушање на турбо фолк, може да доведе до фаќање на задникот на пејачката и добивање здрав ќотек.