филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Имаш шеќер?

Состојки:

300 гр. растителен кашкавал
200 гр. базука мастики
2 лажици масло од оригано
1 мелена партиска книшка
5 гр. М.

Начин на приготвување:

Во глинено грне се мешаат сите состојки додека не се добие густа смеса што личи на скршено албино срце. Се зачинува со М. и се става во печка на 1000 степени да се пече два и пол часа.

Начин на употреба:

Една лажица после секоја баничка со зденка и маслинка. За посериозни случаи две лажици. Се пие со кока кола.

Несакани ефекти:

Недостиг од шеќер.