филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Немаш пари?

Состојки:

100 лажици М. набавени од соседна земја.

Начин на приготвување и употреба:

Секоја лажица М. ја пакуваш и ја продаваш на некој ќош во твоето маало.

Несакани последици:

Шлаканици од непријателски создавачи на пари, лоши погледи на комшии.

Имаш пари?

Обично ова не се доживува како проблем, но ако сакаш да се ослободиш од парите еве некои идеи:

- Исцелување (раб. време секој делник од 10 до 18 часот во зграда во Автокоманда)
- Горење за огрев во зиме (покрај стандардните автомобилски гуми и сл.)
- Кладилници
- М.!