филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Пак не успеа да се наспиеш?

Батали шминка, тој подочњак може само на еден начин да се реши.

Ќе земеш:

1 лажица мед
1 шолја сварен чај камилица
1 дијазепам
Пола лажица М.

Ќе го измешаш медот во чајот и ќе го испиеш со дијазепамот. Ќе си легнеш пред дечко/девојка ти, а под неговата/нејзината перница ќе истуриш М.

Ако пак те разбуди со ‘рчење, тогаш разбуди го/ја и прати го/ја да спие во друга соба. А ако не сака да оди во друга соба, размисли дали вреди да ја поминеш ноќта со отворени очи поради таква личност.

Во секој случај, гледај наспиј се до 19 ноември, бидејќи тогаш треба да одиш на кино. Не е кул да заспиеш во сала.