филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Син ти не гледа фудбал?

Ова е сериозно пореметување кај некои млади момчиња кое подразбира внимателен и темелен третман:

-Ќе го земеш детето и ќе го носиш секој ден на театар, балет, поетски читања, џез концерти додека не почне да повраќа. По некое време ќе се врати здравата желба за гледање фудбал. Доколку болеста продолжи, купете годишна претплата на MEZZO телевизија и натерајте го детето да гледа барем 4 часа дневно. Радиото препорачливо е да биде на 100.8 фреквенцијата на Џез ФМ.

Несакани ефекти:

Може детето да биде растргнато меѓу двете задоволства и да се обиде да игра фудбал со балетанки или обратно да оди на балет со копачки.