филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

Те боли глава?

Има една добра и една лоша вест.

Добрата вест е тоа што ако те боли глава тоа значи дека има нешто во неа. Лошата вест е дека ќе ти треба посебно големо количество М. за трајно решавање на овој проблем, а набавката на толкаво количество ти ја зголемува веројатноста да се најдеш на погрешната страна на еден глобален заговор на политичари, граничари и лажни моралисти.

И баналгин и мафетин помагаат.