филм на Ѓорче Ставрески

Во кината низ Македонија од 19 ноември

ТЕ БОЛИ УВО?

Доколку те боли уво, а не си Лепа Брена, потребно е да го направиш следниов чај во точно овие пропорции.

100 гр. цимет
100 гр. издробен аналгин
100 гр. М.

Стандардно се става и се вари до зовривање. Се остава да се олади некое време. Чајот се консумира на тој начин што му го фрлаш на комшијата што буши во недела, право во лице.